Pronat, qeveria strategji të re për kompensim fizik me tokë, zbardhet plani i veprimit për rishikimin e legjislacionit

Gazeta SOT News, 11 Shkurt 2015
Pronat, qeveria strategji të re për kompensim fizik me tokë, zbardhet plani i veprimit për rish
Qeveria po përgatit një strategji të re për reformën e çështjes së shumëdebatuar ndër vite, atë të pronave. Në Programin Kombëtar të Reformave Ekonomike 2015-2017, i cili i dërgohet çdo vit Komisionit Europian, qeveria konsideron se reformimi i sistemit kadastral dhe regjistrave të pronësisë është kyç për të përcaktuar të drejtat e pronësisë dhe për të thithur investime të huaja. Me gjithë shumëllojshmërinë e problemeve në këtë fushë, qeveria shprehet e vendosur të adresojë këtë çështje dhe të sqarojë situatën lidhur me titujt e pronësisë dhe regjistrat kadastralë. Vazhdoni leximin