Jepni pronat e fituara me gjyq familjes së Lasgush Poradecit!

Gazeta Telegraf më 25/01/2015

lasgushLetër publike Edi Ramës

Para disa ditësh gazeta ”Telegraf” ka botuar një intervistë me bijën e poetit të madh Lasgush Poradeci, znj. Marie Poradeci, për mos zbatimin e vendimit për dhënien e pronës së familjes së tyre në Pogradec, pas një sorollatje 20 vjeçare dhe të fituar me vendim gjykate. Pas kësaj interviste në redaksinë e gazetës kanë ardhur shumë letra që kërkojnë zbatimin e këtij vendimi, aq më tepër kur bëhet fjalë për pronat e poetit kombëtar. Një ndër këto letra është dhe kjo e ardhur nga Kryesia e Shoqatës ”Krahina Jonë” (Dukat Tragjas Radhimë) e cila kërkon ekzekutimin e vendimit konform Kodit të Procedurës Penale, dhe të merren masat përkatëse për të gjithë ata që kanë penguar ekzekutimin e vendimit të gjykatës.

LETER PUBLIKE DREJTUAR KRYEMINISTRIT ZOTIT EDI RAMA

23.01.2015

I nderuar zoti Kryeministër !

Ndjejmë detyrim qytetar të reagojmë ndaj shkrimit të botuar në gazetën ”Telegraf” datë 20 .01.2015 sipas të cilës, Ministria e Drejtësisë për disa vjet ka mbajtur qëndrim negativ për të zbatuar vendimin e formës së prerë të gjykatës, një vendim që i ka kthyer pronën familjes se poetit të mirënjohur Lasgush Poradeci. Kur një vendim gjykate i formës së prerë nuk ekzekutohet, drejtësia nuk funksionon, shteti ligjor nuk ekziston. Me siguri janë interesat e ndonjë deputeti apo pushtetari që pengojnë ekzekutimin. Kërkojmë prej jush si Kryeministër i vendit, që të ndërhyni për të analizuar rastin dhe konform Kodit të Procedurës Penale, të merren masat përkatëse për të gjithë ata që kanë penguar ekzekutimin e vendimit të gjykatës dhe kështu ankesat e kësaj natyre të futen në rrugën e zgjidhjes, ashtu siç kërkon dhe Strasburgu. Në Ministrinë e Drejtësisë nuk mund të punojnë njerëz që pengojnë me vite ekzekutimin e vendimeve të formës së prerë, se ato vendime nuk diskutohen por ekzekutohen. Ky veprim nga ana juaj, do të jetë një paralajmërim për çdo nëpunës që pengon ekzekutimin e vendimeve të Gjykatës.

Me besim në veprimet tuaja efektive.

Me respekt.

Për Kryesinë e Shoqatës

”Krahina Jonë” (Dukat Tragjas Radhimë)

Kryetari

Av. Axhem Ymeri


Copyright © 2012 Gazeta Telegraf. All rights reserved.

Vajzave të Lasgush Poradecit, ju rrëmbehet prona

Gazeta Telegraf 20/01/2015

10926466_784633728257850_932447769110079264_nJam vetë punonjëse e Ministrisë së Drejtësisë prej gati 20 vjetësh dhe nuk kam mundur ta zgjidh këtë problem

Kemi 17 vjet me këtë Urdhër në dorë por ai nuk zbatohet

Në rrjetet sociale u përhap një lajm se Poetit Kombëtar, Nderit të Kombit, Lasgush Poradeci, i është grabitur prona! Kjo pronë është  truall buzë liqenit të Pogradecit, me sipërfaqe 462 m2,  në perëndim të hotelit 1Maji, 3 m larg ndërtesës dhe përdoret si mjedis shërbimi. Të bijat Kostandina dhe Maria ndonëse kanë një urdhër ekzekutimi, ai nuk zbatohet për shkak të korrupsionit! Madje një burokrat ne Ministrinë e Drejtësisë guxoi t’iu thotë: – E kush jeni ju që t’ju kthej pronën!! – Ne jemi vajzat e Lasgush Poradecit, “Nder i Kombit’. – Punë e madhe! Unë jam… Dhe unë si qytetar pyes: Kush e qysh e ka përzgjedhur këtë të na mbrojë drejtësinë e ligjin!!! Kush e ushqen korrupsionin në Shqipëri dhe grabitjen e pronave???!!!

Ftoj qytetarët e ndërgjegjshëm, mediat dhe zyrtarët e shtetit që ta përhapin lajmin, të ndihmojnë të zbatohet ligji dhe të luftohet korrupsioni. Lidhur me këtë debat dhe ngjarje, gazeta “Telegraf” zhvilloi një bisedë me njërën nga vajzat e Poradecit, Marien.

Vazhdoni leximin