Shënim i Shoqatave

Ja nje tjeter presion ndaj Gjykates se Strasburgut dhe nderkombetareve ku Qeveria e shkel kushtetuten dhe abuzon me nocionin e interesit publik. Qeveria e Edi Rames po shpejton ta ngaterroje sa me shume anarkin e titujve te pronesise, per te justifikuar idene e gabuar se pronat i disponon Qeveria, dhe ligjet behen dhe ndryshohen ashtu si i intereson oligarkise.

Botuar në Gazetën Shekulli, 24 qershor 2016

Nga Neritan Gjergo

Familjeve që u është miratuar leja e legalizimit, do t’u jepet certifikata e pronësisë nga hipoteka, brenda 5 ditëve nga momenti i shlyerjes së detyrimeve. Kjo është saktësuar në udhëzimin e përbashkët mes kreut të ALUIZNI-t Artan Lame dhe kreut të hipotekave Ilirjan Muho. Në Udhëzim saktësohet se menjëherë sapo ALUIZNI përfundon shqyrtimin e dosjes përkatëse, ia kalon të dhënat ZRPP-së përkatëse. Më pas regjistruesi e ka detyrim të bëjë regjistrimin e objektit brenda 10 ditëve pune kalendarike. Pas kësaj, thuhet në udhëzim, ALUIZNI do të njoftojë subjektin për faturën që duhet të paguajë. Vetëm pas shlyerjes së detyrimeve do të veprohet me regjistrimin përfundimtar. Si masë paraprake, në udhëzim saktësohet se prona fillimisht do të regjistrohet me shënimin përkatës për detyrimet e subjektit. Vazhdoni leximin