Qeveria, jo demagogji, por kthimin fizik të pronave

Nga Seri Allushi

Botuar në Gazetën Telegraf më 28/11/2014

pronaShkrimi me titull “(Mos) kthimi i Pronave i botuar në gazetën “Telegraf” në datën 21. 11.2014, pasqyron me vërtetësi absolute masakrën shtetërore që kanë bërë drejtuesit kryesorë të Politikës Shqiptare, pas vitit 1990. Moria e ligjeve e vendimeve që kanë miratuar në Parlament e Qeveri, jo për ta zgjidhur kthimin e pronës, por për ta bërë sa më konfliktuale tregon sa papërgjegjshmërinë aq edhe keqdashjen e tyre. Kjo ka ndodhur, sepse liderët kryesor të PD/ PS-së, etj., kanë qenë të interesuar që situata të jetë e tillë, në mënyrë që të mundësonin korrupsionin. Shkrimi prezanton me shifra konkrete situatën tejet konfliktuale, tërësisht antikushtetuese, tërësisht në kundërshtim me Konventat Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut dhe që tërë populli shqiptar është në armiqësi me njëri-tjetrin. Si mundet, që një drejtues lider i një partie të kërkojë nga populli që ta votojë për ta qeverisur, kur gjithë popullin e kishte dhe e ka në konflikt të përjetshëm dhe, megjithëse, premton nuk e zgjidh konfliktin? Si mundet që një parti politike të kërkojë qeverisjen, duke mos garantuar zbatimin e Kushtetutës, e pasi fiton, deklaron se do zbatojmë 7501-n? Pse Presidenti i Republikës, megjithëse kur merr detyrën, BETOHET se do garantojë zbatimin e Kushtetutës dhe kjo është detyra kryesore e tij, qëndron në detyrë, kur nuk e garanton zbatimin e saj? Po Gjykata Kushtetuese përse është e përse paguhet?

Vazhdoni leximin

Katovica duhet çrrënjosur, përndryshe, demokracia mbahet peng

Nga Loro Stajka, Publikuar në Gazetën Telegraf, 30/10/2013

 

Replikë për shkrimin e analistit Kastriot Myftaraj mbi Katovicën

Lexova me interes shkrimin e analistit të njohur z. Kastriot Myftaraj me titull “E gjithë e Vërteta mbi Katovicën” botuar në gazetën “Telegraf” datë 22 tetor 2013. Është gjë e mirë që në media po trajtohet prona, të përndjekurit dhe Katovica. Unë, jam njohur kohë më parë me platformën e Katovicës, nëpërmjet dokumenteve shqip dhe anglisht të paraqitura në faqen e internetit të shoqatës së pronarëve www.defendingproperty.com. Ia rekomandoj analistit Myftaraj dhe deputetëve që t’i shqyrtojnë analizat juridike, projektligjin e propozuar, videot me protestat e popullit, apelin drejtuar Stefan Fyles, ambasadorëve, etj., të publikuar në faqen e internetit të shoqatës dhe ta nënshkruajnë peticionin online me të cilën kërkohet të zbatohet Kushtetuta me moton e ambasadorit te SHBA-ve, z. Aleksander Arvizu, “Vepro tani”. Ky do jetë një veprim ku analistët dhe media do të ndikojnë pozitivisht për të korrigjuar pasojat e Katovicës. Në shkrimin e analistit Myftaraj bëhen publike fakte shumë interesante dhe të panjohura për publikun, por analiza ka shumë subjektivizëm dhe nuk mund të quhet se është e gjithë e vërteta mbi Katovicën. Unë jam nga ata shqiptarë, që disa dekada më parë, për shkak të represionit komunist, u detyrova të kaloj kufirin. Pas largimit jam vendosur në SHBA me gjithë familjen time. Pushteti komunist i Enver Hoxhës, pa vendim gjyqësor ma sekuestroi shtëpinë dhe tokën e ja dha atë një personi tjetër. Vazhdoni leximin