VIDEO

 1. Kujt i përket Bregdeti shqiptar? Dokumentar (frengjisht) – Albanie : A qui la côte ? Monfajon http://blog.viadecouvertes.fr/?p=473
 2. Për të qeshur? Për të qarë : Moszbatimi i vendimeve të Gjykatave, përfshi Strasburgut, mbi pronat. Fiks fare, tetor 2012. Kliko:
 3. Pronat dhe konfliktet, Zeri i Amerikës, prill 2012. Kliko:
 4. Gjykata Kushtetuese – Vendimi për pronat, tetor 2011 Kliko:
 5. Kakomeja protesta  për pronën. Kliko:
 6. Kakomeja protesta  për pronën. Kliko:
 7. http://gazeta-lajmi.info/protesta-e-bregdetit-per-pronen-e-trasheguar/
 8. Kakomeja  investimi dhe problem i pronës i pa zgjidhur . Kliko:
 9. Kakomeja betohet se do marri pronat e trasheguara. Kliko:
 10. Anarkia e pronës në Tiranë. Kliko:
 11. Anarkia institucionale dhe konflikti për pronën buron nga ligji 7501,neni 8 i të cilit shkel të drejtën e pronës së trashëguar. Kliko:
 12. Dukati proteston. Kliko: http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0oG7lINQphQAQ8APVRXNyoA?p=protesta%20per%20pronen%20dukati&fr2=sb-top&fr=yfp-t-701
 13. Dukati mish-mashi i ligjeve shkaton padrejtesi dhe protesta. Kliko:
 14. Dukati përplaset me policinë për shkak të pronës. Kliko:
 15. Orikum Vlorë, pushtimet dhe ndërtimet pa leje në bregdet. Kliko:
 16. Ndërtimet paleje në bregdetin e Radhimës Vlorë evidentohen por Shteti nuk vepron. Kliko: 
 17. Zbatimi i ligjit në zonën turistike për prishjen e ndertimeve paleje ne fakt behet sipas interesave korruptive të pushtetarëve. Kliko:
 18. Kur shteti zbaton ligjin prishja e ndertimeve pa leje nuk kundershtohet nga shkelesit e ligjit. Kliko:
 19. Grabitja e bregdetit turistik, krim i organizuar i oligarkise politike. Kliko:
 20. Orikum , perleshje me policine. Kliko:
 21. Orikum , perleshje për pronat. Kliko:
 22. Gjykata liron protestuesit e arrestuar në protesta e Orikumit. Kliko:
 23. Orikumi – Politikanët shfrytëzojnë anarkinë e pronës për fushatë elektorale. Kliko:
 24. Banka Boterore prej nje kohe te gjate eshte e implikuar me pushtetarët grabitqate në procesin e grabitjes se trojeve turistike, me justifikimin e planit lokal te zhvillimit. Kliko:
 25. Problemet e pronës dhe të dosjeve sekrete njihen nga nderkombëtarët por prej 20 vjetësh drejtimi i demokracisë së brishtë shqiptare nga Banka Botërore dhe ndërkombëtarët, vazhdon të jetë i keq dhe deri i papërgjegjshëm. Si pasojë përkeqësohet problemi i pazgjidhur i pronës së grabitur nga komunizmi . Implikimet : tranzicioni zgjatet , korrupsioni pushtetar nuk kufizohet por financohet me paratëe Bankës Botërore. Nëse shteti ligjor është kusht për integrim B.Botërore dhe ndërkombëtarët duhet të veprojnë efektivisht për respektimi e të drejtës së pronës sipas nenit 181 të Kushtetutës. Kliko:
 26. Interviste me Agim Toron. Postuar në Youtube me 23 korrik 2015
Reklama

Postimet Më të Fundit

Apel politikës për çështjen e pronave

Për shqiptarët patriotë, për Presidentin e Republikës, Kryeministrin dhe kryetarin e opozitës, për zgjidhjen e pasojave 29 vjeçare të mafies së pronave.

Unë Nuro Kulluri, jam pronar autokton në fshatin Dukat, të rrethit të Vlorës dhe kërkoj të sensibilizoj drejtuesit e politikës shqiptare, se janë ata që po mbajnë peng zhvillimet demokratike në Shqipëri. Kërkoj përsëri, mbështetjen e të gjithë ambasadorëve veçanërisht ambasadorit të BE z. Luigi Soreca, të opinionit publik dhe të gjithëshqiptarëve, që nuk e pëlqejnë jetën e tyre me para të pista, që nuk ju ka vdekur ndershmëria dhe patriotizmi dhe kanë guximin të kërkojnë korrigjimin e krimeve të postkomunistit. Eshte fjala për kthimin tek i zoti të pronës së trashëguar. Ky veprim rregullon problemin më shqetësues, që kemi ne si popull i dhunuar nga grupet e mafies kriminale që kanë kapur nga gryka politikën shqiptare pas vitit 1991 dhe “në emër të ligjit” po përvetëson pronat tona të trashëguara. Prona tek i zoti embyll burimin e korrupsionit pushtetar.

Unë nuk jam ekspert i fushës por me këtë shkrim, denoncoj vjedhjen e pronës së fisit dhe të familjes time. Kjo shkelje ligjore është e ngjashme me vjedhjet e tjera të bregdetit turistik nga Shkodra në Sarandë por dhe të pronave në zona të tjera me vlera ekonomike. Denoncoj politikanët e periudhës së pluralizmit, që duke zbatuar porositë e Ramiz Alisë në 1989,  duke abuzuar me termin demokraci, kanë realizuar një krim me pasoja kombëtare.

Pronat  e trashëguara  te fiseve të Dukatit  janë te  ligjëruara dhe janë respektuar nga të gjitha sistemet që kanë administruar Shqiperine përshi dhe pushtuesit osmanë dhe deri në 1947. Kam kërkuar e kërkoj pronat tona të fisit tim Kulluri dhe Peçuli. Fisi im e fakton në vazhdimësi historinë e pronës që fillon me emrin e Kori Peçuli para 550 vjetësh. Edhe sot vendi ku ndodhet antena në Karaburun, quhet “Maja e Korit” ose “Maja e Flamurit”.

Në organizimin e asaj kohe këto kanë qenë prona të përbashkëta dhe janë të regjistruara nënsistemin turk,ne vitin 1473 nga Kori që ishte i pari i fisit regjistrim i bërë edhe për 39 fise të tjera. Këto dokumente të mesjetës, tregojnë autoktoninë dhe vazhdimësinë pronës tonë dhe janë pasqyruar në gazetën Telegraf date 19 Dhjetor 2018.

Ju si drejtues të politikës, keni më shumë informacion se vjedhja e pronës është një situatë e përgjithshme por unë njoh mirë pronën e familjes time dhe të fshatit tim të Dukatit dhe veç familjes time ju sjell edhe një shembull tjetër. Fisi Bodoj dhe Velaj, e kanë dokumentuar me dokumente të rregullta të para 1944 pronën, në vendin  Shën Vasil, por 320 hektarë të pronës  tyre është grabitur  me dokumente false. Pronarët e ligjshëm duhet të zhvillojnë gjyqe pas gjyqesh duke shpenzuar para, kohë dhe mundim që të marrin pronën e tyre të trashëguar. Ku është dhe kush është Shteti?

Përfaqësuesit e BE e kanë të qartë se nëse dora tyre rri akoma e fshehur, gjendja në Shqipëri do bëhet edhe më e rëndë, sepse detyrimi i shtetit për të dalluar pronat e shtetit me pronat e pronarëve që duhet të kishte nisur që në 1991, akoma nuk po bëhet. Kjo hapësirë kohe lejon anarkinë dhe  transferimin e paligjshëm të pronave, shtimin e ndërtimeve pa leje, legalizimit te tyre dhe kjo është pastrim parash, që e përmendi Kryetare e LSI, por nuk sqaroi se ky është shkaku që shton rastet e  konfliktit ndërmjet shtetasve.

Sot është mundësia të bashkojmë çdo mendim pozitiv  për të kërkuar pronat tona të trashëguara me të gjitha rrugët e mundshme. Nuk kam dijeni se çfarë kërkonin shqiptarët në protestën e organizuar para Shtëpisë së Bardhë, nuk di nëse politika e Xhorxh Soros, për të cilin bëhen shumë komente,  e mbron të drejtën e pronës respekton apo e mohon të drejtën e qytetarëve për pronën e trashëguar, por jam shumë i sigurt se nëse shqiptarët e Amerikës, në mënyrë individuale apo me grupe,  do të sqarojnë drejtorinë përkatëse të Departamentit Amerikan të Shtetit, për anarkinë postkomuniste me pronat, kam besim të plotë se problemi zgjidhet. SHBA,duke kërkuar zbatimin e parimeve bazë të kapitalizmit dhe të shtetit të së drejtës, do distancohet nga përvetësimi i pronave tona në emër të ligjit dhe do kërkojë, në plan të parë pronën sipas Kushtetutës dhe origjinës dhe ky do të jetë faktori përcaktues që do ta kthejë politikën shqiptare nga anarkia institucionale në drejtimin e duhur të demokracisë.

Ju bëj këtë Apel publik, që si drejtues të Shtetit, ti jepni fund platformës së Ramiz Alisë me kartën e lodhjes dhe të kalimit të kohës. Kësaj situate ju mund ti jepni zgjidhje me marrëveshje me një paragraf, thelbi i të cilit të jetë:”Detyrim prioritar i Qeverisë është të zbatojë nenin 181 të Kushtetutës. Qeveria ka detyrë ti kthejë trungut të çdo pronari të drejtën e posedimit të mohuar  për pasurinë e grabitur. Kompensimi aplikohet për pronat që pas 1044 janë tjetërsuar për nevoja publike me çmimin e përcaktuar nga GJEDNJ  me vendimet e vitit 2016.

Të gjitha aktet që bien ndesh  me këto kërkesa konsiderohen absolutisht të pavlefshme dhe të paqena” Nëse kjo marrëveshje të nënshkruhet nga Presidenti, Kryeministri, Kryetari i Opozitës, dhe Ambasadori i BE, ju keni kryer detyrën para popullit. Pas kësaj kriza politike do shuhet, konkurrenca midis forcave politike do zhvillohen për platformat ekonomiko sociale të secilës Parti.

Me  respekt

NURO  KULLURI

Pronar autokton nga fshati Dukati i Vlorës

 1. Nga Kreshnik Spahiu/ 20 fakte juridike, pse turizmi 30 vjet u “dhie nga Koka” dhe jo nga Kokëdhima! Lini një Përgjigje
 2. Strasburgu pohon ‘qasjen e papërshtatshme’ të qeverisë shqiptare me pronat Nga Gazeta Telegraf – 31 Gusht, 2018 Lini një Përgjigje
 3. Pronat te nisin nga origjina Nga Prof. dr. Agim Binaj Lini një Përgjigje
 4. Buxheti 15 miliardë lekë për pronarët, ja 5 mijë përfituesit në të gjithë vendin Lini një Përgjigje
 5. Ligji i ri: Legalizimet, pronat dhe hipotekat, një drejtori Publikuar më 31.07.2018 37 Përgjigje
 6. Prona e pronarëve, detyrim kushtetues i pushtetarëve Lini një Përgjigje
 7. Ligji 133/2015 mashtron pronarët e vërtetë Lini një Përgjigje
 8. Turizmi vazhdon të sabotohet Lini një Përgjigje
 9. Gezim Boçari – Vendimet e Strasburgut për pronat të zhdëmtohen nga zyrtartët e gjyqatrët Lini një Përgjigje