ZYRTARE

European Commission / Komisioni evropjan:

 1. Albania 2013 Progress Report
 2. Albania 2012 Progress Report
 3. Albania 2011 Progress Report

World Bank / Banka Botërore:

 1. Governance in the protection of immovable property rights in Albania: A continuing challenge
 2. Qeverisja në mbrojtjen e të drejtave mbi pronën e paluajtshme në Shqipëri: Sfidë e vazhdueshme

Albanian Government / Qeveria Shqiptare:

 1. Strategjia ndërsektoriale, reforma në fushën e të drejtave të pronësisë 2012-2020, Strategjia
 2. Plan veprimi i strategjisë ndërsektoriale të pronës 2012-2020, Plan Veprimi
 3. Draft crosscutting strategy reform in the field of property rights 2012-2020, Strategy
 4. Action plan for crosscutting property rights strategy 2012-2020, Action Plan
Advertisements

Postimet Më të Fundit

NJË LETËR PËR Z. LULZIM BASHA NGA SHBA

Botuar në gazetën Dielli, 25 korrik 2017

KUJTESË PUBLIKE Z. BASHA, KRYETAR i PARTISË DEMOKRATIKE

Quhem Loro Stajka, jetoj në SHBA prej disa dekadash dhe jam shtetas shqiptaroamerikan. Kam qenë kundërshtar i sistemit sllavokomunist dhe do mbetem i djathtë deri në fund të jetës. Me rastin e rizgjedhjes tuaj ne krye të Partisë Demokratike, ju uroj me gjith zemër suksese në të mirë të demokracisë në Shqipëri. Jam kritik nga zhvillimet kaotike të Shqipërisë në këto 27 vjet pluralizem ku shqiptarët po vjedhin pronat e njeri tjetrit dhe po vriten me njeri tjetrin. Ju e njihni shumë mirë situatën në vend, por për moshën e thyer që kam, ndjej detyrim shpirtëror dhe patriotik që t’ju dergoj  publikisht si promemorje detyrimin tuaj moral, dhe kushtetues te punoni për të korigjuar me urgjence pronën.

Zgjidhjen e gabuar me pronat që bënë  pas vitit 1991 Sali Berisha dhe Fatos Nano, Kryeministri Edi Rama po përpiqet ta arnojë nepërmjet kompensimeve. Kjo do ta ngatërojë edhe më keq situatën. Pronarët mbetën gjyqeve, për prona që Shteti duhet t’ja kshte kthyer që në vitin 1991 kur ndryshoi sistemi. Vetingu duhet të fillojë ne pronat, me ZRPP dhe Shtetin.  Kompensimi është i drejtë dhe ze vend vetëm për prona të tjetersuara për nevoja publike. Kompensimet për prona të grabitura janë loja e Katovicës dhe do ta rendojnë situatën.

Nëse ju dhe Kryeministri Edi Rama do vazhdoni në planin e Katovicës, larg-kjoftë historia do ju cilësojë si kryetarë bandash që vodhet dhe rrënuat vendin,  duke përfituar nga forca e pushtetit, por unë jam i bindun se për të kthye me ligj pronën tek i zoti, siç e përcakton kjartë neni 41 dhe 181 i Kushtetutës, ju do keni mirkuptim edhe dakortësi jo vetëm të Kryeministrit Edi Rama, por dhe të Sali Berishës e Fatos Nanos dhe do të pëlqehet nga Departamenti i Shtetit dhe Bashkimi Europian.

 

Me  respekt

Loro Stajka

Fredericksburg,US

 1. Protesta dhe denoncime të abuzimeve me pronat Lini një Përgjigje
 2. Cfarë po ndodh me pronat? Lini një Përgjigje
 3. Legalizimi është antikushtetues Lini një Përgjigje
 4. Shteti nepermjet ATP justifikon pushtimin dhe grabitjen e prones Lini një Përgjigje
 5. Si zgjidhet ngërçi politik dhe prona e grabitur Lini një Përgjigje
 6. SHTETI DEMOKRATIK, PROTESTA E OPOZITES,KUSHTETUTA DHE ZGJIDHJA E PRONËS Lini një Përgjigje
 7. Jepni fund katrahurës me pronat! 1 Përgjigje
 8. Pronat/ Fondi i kompensimit, qeveria u bllokon pronarëve 2,1 miliardë lekë 1 Përgjigje
 9. Buxheti në rrezik, Strasburgu “rrëzon” kërkesën e qeverisë për kompensimin e ish-pronarëve Lini një Përgjigje