Appeal to EU Commissioner Štefan Füle

European Commissioner for Enlargement and Neighbourhood Policy

March 25th, 2013

Dear Mr. Füle,

On behalf of the National Association “Defending Property, Pursuing Justice” and Riviera Association, the two main and historical associations that represent the expropriated owners in Albania, we are appealing you in the strongest terms in relation to the property rights in Albania offering you a strategy and a final solution to the problem of property rights in Albania that we strongly believe it needs to be forced upon the Albanian government and the political class which have shown over the last 22 years of nominal democracy that they are incapable of solving it. Vazhdoni leximin

2012 in review

Tre muaj aktivitet, 2’200 vizita, 9 artikuj, dhjetra komente si dhe dokumentet kryesore të viteve të fundit mbi kthimin e pronës, publikuar në një adresë: http://defendingproperty.com

Më 17 dhjetor nisëm peticionin për kthimin e pronës pronarëve të ligjshëm. Faleminderit për mbështetjen e deritanishme!

Shpresojmë t’ju përshëndesim sërisht në 2013. Ftoni të njohurit tuaj të nënshkruajnë peticionin për kthimin e pronave – përrenjtë e vegjël bëjnë lumenjtë e vrullshëm! Urojmë që 2013 të jetë viti kur kthimi i pronave, fundi i korrupsionit, zhvillimi ekonomik dhe integrimi evropjan bëhen prioritet i Shtetit dhe i politikës shqiptare.

Nga zemra, Gëzuar 2013 !

Këtu poshtë gjeni raportin e WordPress mbi aktivitetin e sitit prej krijimit në tetor 2012 (në anglisht):

600 people reached the top of Mt. Everest in 2012. This blog got about 2,200 views in 2012. If every person who reached the top of Mt. Everest viewed this blog, it would have taken 4 years to get that many views.

Click here to see the complete report.

Pa kthim të pronës nuk ka shtet ligjor, nuk ka integrim

Shkrim i Shoqatës “Pronësi me drejtësi”, 12 nëntor 2012
Botuar në Dielli online

Në emër të pronarëve të ligjshëm falendrojmë intelektualët patriotë në emigracion që në Tetor 2012 hapën në internet adresën elektronike www.defendingproperty.com . Në këtë sit të përbashkët për shoqatën “Pronësi me Drejtësi” dhe shoqatën “Bregdeti”, juristët tanë kanë paraqitur prioritetet dhe filozofinë e shoqatës, një pjesë të vogël nga reagimet tona dhe të mediave si dhe disa video nga një mori të tillash. Brenda pak kohe, në këtë sit, shumë qytetarë brënda dhe jashtë kufijve, pasi marrin informacion real, shprehin opinionet e tyre. Vazhdoni leximin

Parlamenti çek voton kthimin e pronave të konfiskuara kishës

8 nëntor 2012

Parlamenti çek votoi të enjten ligjin për kthimin e pronave të konfiskuara nga regjimi komunist pas vitit 1948 komuniteteve fetare. Qeveria e kryeministrit Petr Necas (qendër-djathtë) arriti të siguroi votat e shumicës në Parlament: 102 prej 103 deputetëve të pranishëm votuan pro ligjit. Gjithsej 17 komunitete fetare do rimarrin pronat e tyre të paluajtshme me një vlerë prej 2,9 miliard Euro. Përveç kthimit fizik të pronës, një shumë ekuivalente prej 2,3 miliard Euro do t’i paguhet komuniteteve fetare si dëmshpërblim financjar për konfiskimin . Ky dëmshpërblim do paguhet gjatë një periudhe prej 30 vjetësh.

Czech Parliament votes to return confiscated church property

Czech Parliament votes to return confiscated church property

8 november 2012

The Czech Parliament voted last Thursday a law to return church property that was confiscated by the communist regime after 1948. The center-right Government of Prime minister Petr Necas obtained a majority in Parliament: 102 out of 103 present deputies approved the necessary legislation. Altogether 17 church communities will take back immovable properties worth the equivalent of some 2,9 billion Euros. In addition, the law envisages handing churches financial compensation worth the equivalent of 2.3 billion Euros over a period of 30 years.

Czech Parliament votes to return confiscated church property