ACT NOW

Dëshironi të shpreheni në favor të kthimit të pronës pronarëve të ligjshëm dhe të respektimit të të drejtave të pronësisë? Ja çfarë mund të bëni :

petition

Nënshkrimi i peticionit merr 30 sekonda. Kliko dhe shko tek adresa: http://www.change.org/petitions/albanian-prime-minister-president-and-parliament-return-properties-to-legitimate-owners-now

Faleminderit për mbështetjen! Transmetoja adresën e peticionit të njohurve.

DENONCO NJE PADREJTËSI ME PRONAT

Ne publikojmë në sitin tonë padrejtësitë që ju denonconi.

Nëse dëshironi të sinjalizoni një padrejtësi por nuk dëshironi të publikohet, ju lutemi shënojeni në vijim të informacionit.

Nëse dëshironi të publikoni informacione shtesë (fotografi, filma, etj.) shënoni numrin e telefonit në fushën “informacion për kontakt” dhe ne do ju kontaktojmë.

DREJTOJU GJYKATAVE – KËSHILLA JURIDIKE FALAS

Sa kohë që Shteti shqiptar nuk zbaton Kushtetutën, e vetmja rrugë që mbetet e hapur për pronarët e ligjshëm është ajo e Gjykatave. Ne ju inkurajojmë t’i drejtoheni Strasburgut. Për të rritur shancet e suksesit duhet të respektoni disa norma procedurale ndër të cilat respektimi i afatit 6 mujor prej marrjes së vendimit të shkallës së fundit në Shqipëri. Edhe nëse ky afat ka kaluar por vendimet e gjykatave shqiptare nuk zbatohen, afati mund të rifitohet: Na konsultoni, Ju këshillojmë falas!

Shtetasit që nuk kanë dërguar rastin në Strasburg nuk kanë mundësi t’i drejtohen Këshillit të Ministrave të Këshillit të Europës që ndjek ekzekutimin e vendimeve të Strasburgut. Por nëse këta shtetas ankohen për vite në Shqipëri për mosekzekutim të vendimeve të gjykatave vendase, Shoqatat mund t’ia përcjellin këtë informacion Këshillit të Ministrave të Këshillit të Europës dhe të ndihmojnë të rrisin presionin politik për zbatimin e vendimeve. Na informoni, Ju mbështesim! Së bashku të bëjmë presion politik për kthimin e pronave!

Këshilla falas! Na kontaktoni në adresën shoqatabregdeti[at]gmail.com
Reklama

Postimet Më të Fundit

Nga Kreshnik Spahiu/ 20 fakte juridike, pse turizmi 30 vjet u “dhie nga Koka” dhe jo nga Kokëdhima!

Video horror e Kokëdhimës duke sulmuar turistët spanjoll nuk është rastësi dhe as çmenduri është frut i “pemës” turistike që kemi mbjell 30 vjet.

Ndryshe nga shumë komentues kam bindjen dhe informacionin e nevojshëm që turizmi apo bregdeti shqiptar nuk u shkatërruan nga “Kokdhima” por nga kokat që qeverisën 30 vjet Shqipërinë dhe duke u afruar çdo kënd në debat ju ftoj të gjykoni mbi këto fakte:

1- Ligji i Pronave 7501 jo që nuk i dha zgjidhje të drejtës pronës por shtyu shoqërinë drejt pushtimit, kaosit apo dhunimit të pronave private dhe publike

2- Ligji legalizimeve zyrtarizoi dhe legalizoi pushtuesit e pronave, trojeve dhe pyjeve në bregdet.

3- Ligji urbanistikës ku nuk lejoheshin ndërtime 200 metra afër vijës bregdetare nuk u zbatua kurrë.

4- Ligji i dhēnies fshatrave turistikë për 25 vite me konçesion: masakroi pronat publike dhe bregdetin duke transformuar idenë e hoteleve dhe resorte në banesa që shiteshin pa çertifikatë pronsie

5- Ligji për investimet e huaja jo që nuk afroi por largoi çdo investitor të huaj nga Shqipëria sepse nuk favorizonte aspak futjem e investimeve në bregdet.

A ju kujtohen fshatarët e Kakomesë që dolën në protesta me kazma dhe lopata kundër kompanisë më të fuqishme në Europë?

Shikoni si janë karandisur sot.

Kompania u largua dhe ka përfunduar Porto Montenegron në Malin e Zi, ndërsa katundarët e Kakomesë as lopata s’kanë më sepse gjiri është shndëruar në gërmadhë.

Po rrahjen barbare të biznesmenit Libian që po ndërtonte tek Gjiri Lalzit a ju kujtohet që e larguan me avion spitalor me 22 fraktura thyerjesh kockash?

As nami dhe  as nishani nuk i ka mbetur por vilat e Sali Berishës dhe fshatrat e tij vazhdojnë hedhin shtat. Pishat sharrohen çdo ditë duke betonizuar bregun

A e dini se kompania spanjolle e hotelerisë “Ibero Star” ka mbushur gjithë bregdetin Adriatik, Jon, Dalmat dhe Mesëdhe me hotele në Kroaci, Greqi, Mali i Zi por vetëm në Shqipëri nuk shkel?

A e dini se një turist gjerman të udhëtoj nga Berlini në Shkup i kushton 23 euro bileta, ndësa të fluturojë në Tiranë kushton 500 euro?

A e dini që dhe Ohri apo Budva nga 40.000 banorë të dyja kanë Aeroporte dhe Shqipëria i vetmi vend në Europë me 1 Aeroport?

A e dini që Shqipëria ka detin më të vdekur në botë sepse me ligjin e Moratoriumit mjereve detare nuk lejohen anijet apo mjere lundruese private?

A e dini që Shqipëria është i vetmi shtet në botë që ska një traget në pronsi të tij?

A e dini që 80% e fshatrave turistikë janë lavatriçe parash e mafies politike dhe janë vënë në emrat e shoferave dhe kushërinjve të ministrave?

A e dini që Shqipëria është me statistika i vetmi shtet në botë që në vijēn bregdetare nuk egziston një resort i huaj turistik?

A e dini se Shqipëria është i vetmi vend Europian që yjet në Hotel i vendos pronari aipas qefit dhe jo sipas standarteve?

A e dini që prej 30 vitesh çdo qeveri fillon punimet në rrugë dhe infrastrukturë vetëm kur fillon sezoni turistik dhe jo jo gjatë dimrit?

Nëse i jepni përgjigje këtyre fakteve do bindeni se Shqipërinë e dhjeu koka dhe JO Kokëdhima.

  1. Strasburgu pohon ‘qasjen e papërshtatshme’ të qeverisë shqiptare me pronat Nga Gazeta Telegraf – 31 Gusht, 2018 Lini një Përgjigje
  2. Pronat te nisin nga origjina Nga Prof. dr. Agim Binaj Lini një Përgjigje
  3. Buxheti 15 miliardë lekë për pronarët, ja 5 mijë përfituesit në të gjithë vendin Lini një Përgjigje
  4. Ligji i ri: Legalizimet, pronat dhe hipotekat, një drejtori Publikuar më 31.07.2018 36 Përgjigje
  5. Prona e pronarëve, detyrim kushtetues i pushtetarëve Lini një Përgjigje
  6. Ligji 133/2015 mashtron pronarët e vërtetë Lini një Përgjigje
  7. Turizmi vazhdon të sabotohet Lini një Përgjigje
  8. Gezim Boçari – Vendimet e Strasburgut për pronat të zhdëmtohen nga zyrtartët e gjyqatrët Lini një Përgjigje
  9. Prof, Dr. Gezim Boçari – Vetingu të fillojë nga ligjet antipronar. Kërkesë publike për gazetarët Lini një Përgjigje