Kryeprokurori Llalla sërish në Gjykatën e Lartë për të shpëtuar Sali Berishën nga ndjekja penale, ish-kryeministri akuzohet për afera me pronat

Botuar në Gazetën Sot, 1 mars 2015

Kryeprokurori Llalla sërish në Gjykatën e Lartë për të shpëtuar Sali Berishën nga ndjekja penale, ish-kryeministri akuzohet për afera me pronat
Kryeprokurori Adriatik Llalla do të mbrojë në datën 10 Mars të vitit 2015, në Gjykatën e Lartë, Sali Berishën nga ndjekja penale. Pasi ka mbyllur dosjet e ish-ministrave dhe ish-drejtorëve të tij, kryeprokurori Llalla do të mbrojë për herë të dytë ish-kryeministrin Sali Berisha nga një procedim penal i mundshëm.
Organi qendror i akuzës, që çon në gjykatë vetëm vjedhës ordinerë, kriminelë dhe shtresa të pambrojtura politikisht, ka vendosur disa herë të mos procedojë penalisht shtetasin Sali Berisha, i akuzuar nga ish-zyrtarët e tij të lartë, për një sërë veprash penale. Vendimet e prokurorisë janë ankimuar në Gjykatën e Lartë, në të cilën vijojnë betejat për të proceduar penalisht Berishën. Deri më tani, Gjykata e Lartë ka mbështetur vendimet e prokurorisë, duke rrëzuar pretendimet e palës paditëse. Gjithsesi, beteja e radhës në Gjykatën e Lartë do të vijojë në datën 10 Mars 2015.

Bëhet fjalë për një padi të Sokol Hasanit, ish-Zëvendësdrejtor i Përgjithshëm i ALUIZNI Tiranë, i cili ka bërë disa kallëzime penale për Sali Berishën në prokurori, kallëzimet të cilat janë rrëzuar njëri pas tjetrit nga kryeprokurori Llalla. Hasani ka bërë disa kallëzime në prokurori kundër Sali Berishës, për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Moskallëzimit të krimit” sipas neneve 248 e 300 të Kodit Penal. Pas rrëzimit të padisë së parë nga prokuroria, konfirmuar edhe nga Gjykata e Lartë në 08.10.2012, Hasani ka depozituar në prokurori padi të tjera kundër Sali Berishës, për të njëjtën çështje, por me prova dhe në rrethana të tjera. Prokuroria sërish ka vendosur të mos procedojë penalisht Sali Berishës, ndërsa beteja mes Sokol Hasanit dhe kryeprokurorit Llalla për Sali Berishën, ka përfunduar sërish në Gjykatën e Lartë.
Berisha i përfshirë në skandalin me pronat 
Po si qëndron e vërteta e përplasjes së Sali Berishës me Sokol Hasanin? Në datën 18.04.2012 shtetasi Sokol Hasani, ish-Zëvendësdrejtor i Përgjithshëm i ALUIZNI-t Tiranë, ka paraqitur kallëzim pranë Prokurorisë së Përgjithshme Tiranë kundër shtetasit Sali Berisha, për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Moskallëzimit të krimit” sipas neneve 248 e 300 të Kodit Penal. Në kallëzimin e tij, shtetasi Sokol Hasani pretendon se shtetasi Sali Berisha është informuar nga kallëzuesi me anë të sms-ve dhe informacionit shkresor, për shkelje të rënda ligjore gjatë procesit të legalizimit dhe dhënies së lejeve për objektet informale kryesisht në Tiranë e më gjerë. Këto shkelje, sipas kallëzuesit, konsistonin në shpërdorimin e detyrës me pasoja të rënda financiare për shtetin dhe në kalimin në pronësi të truallit jashtë kritereve të ligjit organik nr.9482, datë 03.04.2006 të ALUIZNI-t. Kryeministri, sipas kallëzuesit, në vend që të reagonte ndaj shkelësve të ligjit, ka reaguar ndaj kallëzuesit Sokol Hasani duke nxjerrë Urdhërin nr.31, datë 07.03.2012 për lirimin e tij nga detyra, duke konsumuar në këtë mënyrë veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Moskallëzimit të krimit”, vepra penale të parashikuara nga nenet 248 e 300 të Kodit Penal.
Në dijeni edhe ambasadorët 
Rezulton në kallëzim se Sokol Hasani, në cilësinë e Zv. Drejtorit të Përgjithshëm të ALUIZNI-t, ka njoftuar për shkelje të vërejtura të ligjit Kryeministrin, Ministrin e Punëve Publike si dhe ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë. Ai ka bërë kallëzime penale edhe për çdo nëpunës që ka shkelur ligjin (sipas gjykimit të kërkuesit). Prokuroria e Përgjithshme ka marrë vendimin për “Mosfillimin e procedimit penal” ndaj shtetasit Sali Berisha, për shkakun se mungojnë elementët e figurave të veprave penale të kallëzuara, të parashikuara nga nenet 248 e 300 të Kodit Penal. Organi procedues ka arsyetuar në vendimin e tij se, në këto rrethana, shtetasi Sali Berisha nuk ka kryer veprat penale të parashikuara nga neni 248 i Kodit Penal, pasi duke u liruar nga detyra e duke bërë ankim ndaj urdhrit, kallëzuesi duhet t’i nënshtrohej juridiksionit civilo-administrativ për zgjidhjen e kësaj çështje. Adriatik Doçi  
Sunday, March 1, 2015

– See more at: http://www.sot.com.al/politike/kryeprokurori-llalla-s%C3%ABrish-n%C3%AB-gjykat%C3%ABn-e-lart%C3%AB-p%C3%ABr-t%C3%AB-shp%C3%ABtuar-sali-berish%C3%ABn-nga-ndjekja#sthash.sQM996zn.dpuf

 

Ky zë u postua te Albanian Authorities, Posts in Shqip dhe u etiketua si nga defendingproperty. Faqeruani permalidhjen.

Rreth defendingproperty

Përmes www.defendingproperty.com shoqatat "Pronësi me drejtësi" dhe "Bregdeti" synojnë të sensibilizojnë shoqërinë civile shqiptare dhe ndërkombëtare dhe donatorët e miqtë e Shqipërisë mbi problemin e pronave dhe kërkesat tona për zgjidhjen e tij: kthim i menjëhershëm i pronave të konfiskuara nga komunizmi pronarëve të ligjshëm dhe mirëadministrim i të drejtave të pronësisë. Kthimi i pronave dhe respektimi i të drejtës themelore të pronësisë private janë nga premtimet kryesore të shtetit të ri demokratik shqiptar të fillimit të '90. Deri më sot ky angazhim nuk është realizuar. Përkundrazi, politikanët e të dyja anëve kanë abuzuar me pronat dhe i kanë përdorur si burim pasurimi personal ose klanor, ndër të tjera për të siguruar vota. Zgjidhja e këtij problemi 20 vjeçar kondicionohet nga funksionimin korrekt i shtetit ligjor dhe mposhtja e korrupsionit; zgjidhja do t'i hapë rrugën investimeve serioze dhe është një nga kushtet kryesore për integrim evropian. Me qindra raste janë dërguar para Gjykatës Europiane të të Drejtave Njerëzore dhe Gjykatave shqiptare. Në sit do të gjeni dokumentet tona kryesore si dhe KËRKESAT TONA URGJENTE PËR AUTORITETET SHQIPTARE https://defendingproperty.com/our-position/shqip/

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s