Qeveria legalizon 480 parcela me ndërtime informale

Botuar në Gazetën Shqip, më 30 tetor 2014

Numri më i madh i poseduesve të objekteve, në Fier dhe Tiranë

rama-bisede rama-bisedeQeveria aprovon legalizimin për 102 parcela ndërtimore në Qarkun e Tiranës, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 30 221,8 m². Gjithashtu, në mbledhjen e djeshme të qeverisë, u miratua edhe kalimi i së drejtës së pronësisë mbi parcelën e ndërtimit pa leje poseduesve të sipërfaqeve maksimale të parcelave ndërtimore, në qarqet Berat, Elbasan, Fier, Gjirokastër, Korçë, Kukës, Lezhë dhe Shkodër.

Në Qarkun e Beratit u kalohet pronësia poseduesve të ndërtesave informale në 19 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 4 927,3 m². Ndërsa në Qarkun e Elbasanit u kaluan 50 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 13 953,1 m². Në Qarkun e Fierit është numri më i madh i parcelave të miratuara nga qeveria. Në këtë qark u kalua e drejta e pronësisë në favor të qytetarëve për 111 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 38 251,3 m². Kurse në Qarkun e Gjirokastrës, 20 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 6 985,7 m².

Në Qarkun e Korçës, qeveria kaloi pronësinë për 6 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 1 536 m², shumë afër zonës urbanistike të qytetit. Ndërsa në Qarkun e Kukësit, qeveria aprovoi kalimin e pronësisë, duke i hapur rrugë ALUIZNI-t për 25 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 3 277, 27 m². Në Qarkun e Lezhës, u miratuan 19 parcela ndërtimore, me sipërfaqe të përgjithshme trualli 5 880 m².

Në Qarkun e Shkodrës, qeveria miratoi 84 parcela ndërtimore, me sipërfaqe totale trualli 30 626 m². Gjithashtu, në Qarkun e Vlorës, me këtë vendim qeverie, miratohen 44 parcela ndërtimore, me sipërfaqe trualli 14 227 m². Sipas ligjit, ngarkohet Agjencia e Legalizimit, Urbanizimit dhe Integrimit të Zonave/Ndërtimeve Informale për lidhjen e kontratave të kalimit të së drejtës së pronësisë për parcelat ndërtimore. Deri në momentin e regjistrimit të ndërtimit të legalizuar, zyrat vendore të regjistrimit të pasurive të paluajtshme, sipas vendimit të qeverisë, urdhërohen të mos kryejnë ndryshime të gjendjes juridike të pasurive të listuara në këtë vendim, që hynë në fuqi pas botimit në Fletoren Zyrtare.

 

Ky zë u postua te Albanian Authorities, Posts in Shqip dhe u etiketua si , nga defendingproperty. Faqeruani permalidhjen.

Rreth defendingproperty

Përmes www.defendingproperty.com shoqatat "Pronësi me drejtësi" dhe "Bregdeti" synojnë të sensibilizojnë shoqërinë civile shqiptare dhe ndërkombëtare dhe donatorët e miqtë e Shqipërisë mbi problemin e pronave dhe kërkesat tona për zgjidhjen e tij: kthim i menjëhershëm i pronave të konfiskuara nga komunizmi pronarëve të ligjshëm dhe mirëadministrim i të drejtave të pronësisë. Kthimi i pronave dhe respektimi i të drejtës themelore të pronësisë private janë nga premtimet kryesore të shtetit të ri demokratik shqiptar të fillimit të '90. Deri më sot ky angazhim nuk është realizuar. Përkundrazi, politikanët e të dyja anëve kanë abuzuar me pronat dhe i kanë përdorur si burim pasurimi personal ose klanor, ndër të tjera për të siguruar vota. Zgjidhja e këtij problemi 20 vjeçar kondicionohet nga funksionimin korrekt i shtetit ligjor dhe mposhtja e korrupsionit; zgjidhja do t'i hapë rrugën investimeve serioze dhe është një nga kushtet kryesore për integrim evropian. Me qindra raste janë dërguar para Gjykatës Europiane të të Drejtave Njerëzore dhe Gjykatave shqiptare. Në sit do të gjeni dokumentet tona kryesore si dhe KËRKESAT TONA URGJENTE PËR AUTORITETET SHQIPTARE https://defendingproperty.com/our-position/shqip/

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s